Szparagi

Szparagi

Szparagi są doskonałym środkiem odtruwającym dzięki wysokiej zawartości potasu, który jednocześnie rozpuszcza tłuszcz w brzuchu. Właściwie nie zawierają sodu, mają dobry wpływ na ogólne zdrowie układu trawiennego oraz wykazują działanie moczopędne. Zawarty w nich kwas foliowy hamuje ból i zapalenia oraz jest niezbędnym mikroelementem dla kobiet w ciąży.

Korzyści dla zdrowia

  • Wzmacniają żeńskie hormony, działają dobrze na płodność i redukują bóle menstruacyjne
  • Mogą pomóc zmniejszyć wydzielanie śluzu i plwocin
  • Naturalny środek moczopędny

Proces wyboru

Szparagi powinny być jasnozielone, gładkie, twarde, proste i okrągłe. Końcówki powinny być zwarte i fioletowe. Przechowuj je w lodówce owinięte w plastikowy worek.

Drukuj
Top