Suszone śliwki

Suszone śliwki

Suszone śliwki są ogólnie znane z powodu ich głównej zalety: błonnika! Wypełnione są zdrowym błonnikiem, który nie tylko pomaga w regularnym wypróżnianiu się, ale także chroni Twoje jelita i obniża cholesterol. Ich rozpuszczalny błonnik pomaga regulować poziom cukru we krwi i pomimo swojej słodkiej, lepkiej struktury, pomaga chronić przed i leczyć cukrzycę typu 2.

Korzyści dla zdrowia

  • Pomagają utrzymać prawidłową pracę jelit
  • Mogą obniżyć cholesterol, dzięki wysokiej zawartości rozpuszczalnego błonnika
  • Zawierają fenole, dobroczynne przeciwutleniacze
  • Pomagają regulować poziom cukru we krwi i zwiększają przyswajanie żelaza w organizmie

Proces wyboru

Do koktajlu użyj śliwek bez pestek! Świeże suszone śliwki powinny być jędrne, błyszczące i wolne od pleśni. Upewnij się, że nie zostały dodane do nich konserwanty. Przechowuj w hermetycznym pojemniku w miejscu chłodnym i ciemnym.

Drukuj
Top