Rzodkiewka

Rzodkiewka

Z drogi, marchewki! Lato już tuż tuż, co oznacza sezon na rzodkiewki! Rzodkiewki są często pomijane jako zdrowe warzywo korzeniowe, które można sobie po prostu chrupać. Bogate w witaminę C, te małe klejnoty wzbogacą twój koktajl NutriBlast o składniki odżywcze bez wpływu na smak. Są również bogate w błonnik i jak inne warzywa z rodziny kapustnych, posiadają właściwości antyrakowe.

Korzyści dla zdrowia

  • Witamina C wspomaga zdrowe zęby i kości
  • Niskokaloryczne – doskonałe do utraty wagi
  • Posiadają właściwości zwalczające raka

Proces wyboru

Szukaj rzodkiewek o podobnym rozmiarze i kolorze. Powinny być twarde. Zarówno rzodkiewki, jak i liście mogą być spożywane na surowo. Użyj do tygodnia.

Drukuj
Top