Pomidory

Pomidory

Pomidory zawierają niezliczoną ilość witamin, w tym witaminy A, C i E, ale czy wiesz, że zawierają również bioflawonoidy, które mogą pomóc ci spalić tłuszcz? Bioflawonoidy przeciwdziałają zapaleniom, co pomaga naturalnym hormonom odpowiedzialnym za tracenie wagi, jak leptyna, odpowiednio funkcjonować. Te same bioflawonoidy pomagają również walczyć z reakcjami alergicznymi.

Korzyści dla zdrowia

  • Choć kwasowe, te owoce w rzeczywistości alkalizują krew
  • Po ugotowaniu zwiększa się zawartość likopeny
  • Świetne źródło witaminy C i potasu

Proces wyboru

Koktajlowe, malinowe, śliwkowe — wariacji nie ma końca! Nieważne, jaki rodzaj kupujesz, pomidory na gałązkach zazwyczaj są najświeższe i powinny być ciężkie na swój rozmiar. Powinny być twarde i dobrze ukształtowane oraz posiadać charakterystyczny dla pomidorów zapach. Nie wybieraj pomidorów, które są za miękkie i nie wkładaj ich od razu do lodówki; zimno może zepsuć smak i konsystencję dobrego pomidora.

Drukuj
Top