Oczyść się

Zielony koktajl detoksykujący

Zielony koktajl detoksykujący

Zobacz licznik : 1626

Odrobina odświeżającego kłębianu kątowatego (jicama), trochę kremowego awokado i garść kolendry powodują, że ten detoksykujący koktajl staje się natychmiast ulubieńcem. Badania potwierdziły właściwości oczyszczające kolendry oraz fakt, że jest bogata w witaminy z grupy B. Ogórek wspomaga prawidłowe trawienie i pomaga w zachowaniu właściwej wagi, a białkowy zastrzyk ułatwi utrzymanie silnego serca, zapobiegając rozwojowi chorób krążenia i obniżając poziom złego cholesterolu.

Składniki

Instrukcje

  • Sałata rzymska

    Ta chrupka, odświeżająca i popularna sałata wspomaga zdrowie serca ze względu na swoje bogactwo witaminy A, K i C! By przygotować do ekstrakcji, oderwij liście, opłukaj, usuń brud i dodaj do koktajlu NutriBlast. Nie bój się potargać i postrzępić liści przy dodawaniu do wysokiego kubka NutriBullet.

  • Jabłko

    Uważa się, że bogate w przeciwulteniacze jabłka zwalczają wiele rodzajów nowotworów i mogą być kluczem, dzięki któremu unikniesz wizyt u lekarza. Są również pomocne w zwalczaniu chorób serca, przyrostu masy i wysokiego cholesterolu. Błonnik zawarty w jabłkach jest bardzo ważny przy zapobieganiu wchłaniania zwrotnego cholesterolu.

  • Awokado

    Bogate w witaminy i minerały awokado jest często postrzegane jako jedzenie idealne. Każde awokado zawiera aż 4 gramy białka; to więcej niż w jakimkolwiek innym owocu! Dodatkowo awokado zawiera największe wśród owoców stężenie tłuszczów jednonienasyconych, związków, które są niezbędne do zdrowego rozwoju mózgu. Żeby dodać awokado do koktajlu, przetnij je na pół, przekręć połówki, żeby się rozdzieliły, usuń pestkę i wyskrob zielony miąższ.

  • Ogórek

    Składający się w 96% z wody ogórek jest jednym z najbardziej nawodniających warzyw, jakie możesz dodać do koktajlu NutriBlast. Wysoka zawartość wody jest doskonała dla skóry, odtruwa, a nawet zwalcza raka.

  • Kłębian kątowaty (jicama)

    To bulwiaste warzywo było pierwotnie uprawiane w ciepłych klimatach półwyspu meksykańskiego. Kłębian kątowaty, o konsystencji rzepy, ale o smaku jabłka, hodowany jest teraz w Ameryce Środkowej, na Karaibach, w regionie Andów i w południowej Azji. Zawiera mało kalorii, dużo błonnika i ma niski indeks glikemiczny, co czyni go świetnym jedzeniem dla cukrzyków.

  • Kolendra

    Kolendra jest przeciwutleniającym superjedzeniem. Zawiera wiele dietetycznego błonnika, który doskonale obniża poziom złego cholesterolu, a podnosi dobrego. Liście i nasiona zawierają sporo niezbędnych lotnych olejków. Kolendra jest również najbogatszym ziołowym źródłem witaminy K, doskonałej dla osteotropicznych czynności kośćca.

  • Limonka

    Łatwo wprowadzić limonkę do diety, a jako że przynosi ona wiele korzyści dla zdrowia, nie ma powodu, dla którego nie warto jej spożywać codziennie! Od pielęgnacji skóry po zdrowie oczu (witamina C i przeciwutleniacze zawarte w limonce pomagają zwalczyć starzenie się oczu i degenerację plamki żółtej), możesz mieć pewność, że zażywając dzienną dawkę limonki i wyciskając sok do szklanki wody robisz coś dobrego dla twojego organizmu.

  • Woda

    Aby przygotować płynny koktajl NutriBlast, musisz dodać ciekły składnik. Woda jest przeważnie neutralna w smaku i nie dodaje kalorii. Na naszej planecie woda jest najlepszym sposobem, by nawodnić organizm. Wielu z nas jest odwonionych, nie zdając sobie z tego sprawy.

Top