Bądź szczęśliwy

Zielony groszek!

Zielony groszek!

Zobacz licznik : 941

Czy wiesz, że zielony groszek ma dwukrotnie większą ilość białka w porównaniu z innymi warzywami? Jest także bogaty w błonnik, aby pomóc utrzymać zdrowy poziom cholesterolu w organizmie. Posiada również witaminę C, która pomaga utrzymać zdrowy układ odpornościowy.

Składniki

  • Banan

    Banany są łatwe w trawieniu i zawierają potas, błonnik, mangan i witaminę C, dzięki czemu są świetne dla dzieci oraz dla osób w trakcie rekonwalescencji. Ułatwiają zasypianie i wspierają działanie układu odpornościowego, a także wpływają na utrzymanie właściwego poziomu wapnia w organizmie.

  • Mięta

    Te śliczne małe listki nie tylko odświeżą ci oddech, ale są także doskonałe na trawienie! Łagodząc, wspomagają trawienie, redukują stany zapalne, nudności i ból głowy. Wykazano, że działają korzystnie dla chorych na astmę (chociaż zbyt wiele może mieć efekt drażniący) i cierpiących na przekrwienie.

  • Ogórek

    Składający się w 96% z wody ogórek jest jednym z najbardziej nawodniających warzyw, jakie możesz dodać do koktajlu NutriBlast. Wysoka zawartość wody jest doskonała dla skóry, odtruwa, a nawet zwalcza raka.

  • Płatki owsiane

    Niektóre gatunki owsa, jak np. jęczmień, zawierają specjalny błonnik zwany betaglukanem, który efektywnie obniża poziom cholesterolu. Zboża takie jak owies powodują zwiększenie spożycia przeciwutleniaczy i pomagają regulować poziom cukru we krwi – świetny mechanizm chroniący przed cukrzycą typu 2. Czy wiesz, że owsa używa się jako naturalnego roztworu przeciw swędzeniu?

  • Mleko ryżowe

    Mleko ryżowe jest często stosowane jako alternatywa w pieczeniu lub gotowaniu, ze względu na swój neutralny smak. Ma sporo kalorii, około 120 na kubek. Ma niską zawartość białka, wapnia i witaminy D, ale jest dobrym substytutem dla osób z alergią na nabiał, soje lub orzechy.

Top