Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin

Oliwa z oliwek Extra Virgin wyróżnia się spośród innych dzięki swoim właściwościom zdrowotnym. Posiada unikalną kombinacją tłuszczów jednonienasyconych, polifenoli i fitosteroli, które gdy występują razem obniżają zły cholesterol, poziomy glikemiczne i zmniejszają ryzyko zachorowania na nadciśnienie tętnicze.

Korzyści dla zdrowia

  • Wspomaga zdrowie serca
  • Może chronić przed wrzodami żołądka i łagodzić problemy żołądkowe
  • Dzięki wysokiej zawartości witaminy E poprawia skórę

Proces wyboru

Istnieją różne niuanse dla każdego rodzaju oliwy z oliwek extra virgin. Niektórzy mogą wybierać oliwę, opierając się na cenie czy na regionie, ale ty wybierz taką butelkę, która najbardziej tobie smakuje. Przechowuj w temperaturze pokojowej w szafce, w której jest ciemno. Jakość, składniki odżywcze i smak degradują się na przestrzeni czasu, więc pamiętaj, żeby zużyć oliwę w ciągu kilku miesięcy od otwarcia.

Drukuj
Top