Mleko sojowe

Mleko sojowe
Mleko sojowe bywa kontrowersyjne, gdyż zawiera fitoestrogeny. Naukowcy zgadzają się, że jedna porcja pełnowartościowej żywności z soi jest nieszkodliwa dla większości ludzi pod warunkiem, że nie mają na nią alergii. Mleko sojowe jest alternatywą dla produktów mlecznych, a jego zawartość białka można najlepiej porównać do mleka krowiego: 6 gramów na kubek. Białko w soi dostaje wysokie oceny za właściwości chroniące serce. Wykazano również, że pomaga łagodzić uderzenia gorąca kobietom w trakcie menopauzy. Mleko sojowe nie zawiera laktozy i jest dostępne w wielu smakach, jak waniliowy i czekoladowy. Dodaj je do NutriBlasta, żeby otrzymać gładką, kremową konsystencję i dodatkowe białko. Korzyści dla zdrowia. Najlepsza alternatywa dla mleka krowiego pod względem zawartości białka. Ułatwia ochronę serca. Wykazano, że pomaga niektórym kobietom w łagodzeniu uderzeń gorąca po menopauzie. Proces wyboru Szukaj mleka sojowego wyprodukowanego z niemodyfikowanej genetycznie soi. Próbuj również znaleźć odmiany niesłodzone, ale wzmocnione dodatkiem wapnia, witaminy D, witaminy B12 i witaminy A. Mleko sojowe można znaleźć zarówno w lodówkach sklepów spożywczych, jak i na zwykłych półkach w sterylnych opakowaniach.
Drukuj
Top