Maliny

Maliny

Kto potrafi się oprzeć słodkiej, soczystej malinie? Są pełne fitoskładników blokujących działanie wolnych rodników i zawierają elagotaniny, przeciwutleniacze znajdowane wyłącznie w malinach. Zakupione maliny będą gotowe do dodania do koktajlu po szybkim przemyciu i przebraniu.

Korzyści dla zdrowia

  • Zawierają fitoskładniki blokujące działanie wolnych rodników
  • Wspierają pracę wątroby i nerek
  • Bogate w błonnik
  • Dobre źródło witamin z grupy B (poza B12) i witaminy C

Proces wyboru

Świeże maliny szybko się psują, kupuj je więc dzień lub dwa przed spożyciem. Szukaj malin jędrnych, soczystych o jaskrawym kolorze. Jeśli kupujesz pakowane, unikaj malin pakowanych zbyt gęsto. Prawidłowo przygotowane maliny można zamrozić i przechowywać do roku. Zamroź maliny ułożone w jedną warstwę na blasze, a potem przełóż do szczelnie zamkniętej plastikowej torebki. Dodaj odrobinę soku z cytryny, by zachowały kolor!

Drukuj
Top