Gruszki

Gruszki

Gruszki są hipoalergiczne – raczej nie powodują reakcji alergicznych – i bogate w dietetyczny błonnik, oczyszczający okrężnicę. Ten świeży, soczysty owoc zawiera zwalczającą wolne rodniki miedź i witaminę C. Aby przygotować gruszkę do ekstrakcji w NutriBullet, dobrze ją umyj, przetnij na pół, wyjmij ogryzek, ogonek i nasiona. Skórkę można zostawić.

Korzyści dla zdrowia

  • Pomaga regulować pracę jelit
  • Może redukować cholesterol
  • Wspomaga czynność insuliny, minimalizując ryzyko cukrzycy
  • Owoc łatwy do strawienia, często opisywany jako hipoalergiczny, dobry owoc dla małych dzieci

Proces wyboru

Gruszki łatwo się psują, kiedy są dojrzałe, więc sklepy często sprzedają je na parę dni przed tym, zanim gotowe są do jedzenia. Kupuj gładkie, niepoplamione gruszki i odłóż, póki nie dojrzeją. Są dojrzałe, gdy skórka ulega pod delikatnym naciskiem.

Drukuj
Top