Zastrzyk energii

Letni truskawkowy Nutriblast Chia

Letni truskawkowy Nutriblast Chia

Zobacz licznik : 723

Ugaś pragnienie z Nutriblastem zrobionym ze słodkich truskawek, soczystego arbuza i wyciskanego soku z limonki. Połącz ich właściwości wzmacniające układ odpornościowy z błonnikiem, białkiem oraz kwasami tłuszczowymi z nasion chia. Całość bardzo pozytywnie wpływa na poziom szczęścia, zdrowia i nawodnienia!

Składniki

Instrukcje

Dodaj wszystkie składniki do wysokiego kielicha i mieszaj przez 30 sekund lub dopóki nie uzyskasz gładkiej jednolitej konsystencji.

  • Szpinak

    Może nie będziesz po nim dokładnie jak Popeye, ale szpinak z pewnością dostarczy ci solidną dawkę składników odżywczych. W jego delikatnych, pysznych liściach zawarte są redukujące ciśnienie krwi białka zwane peptydami, zwalczające raka fitoskładniki i budujące kości cząsteczki witaminy K.

  • Banan

    Banany są łatwe w trawieniu i zawierają potas, błonnik, mangan i witaminę C, dzięki czemu są świetne dla dzieci oraz dla osób w trakcie rekonwalescencji. Ułatwiają zasypianie i wspierają działanie układu odpornościowego, a także wpływają na utrzymanie właściwego poziomu wapnia w organizmie.

  • Arbuz

    Chociaż 92% arbuza to woda, pozostałe 8% zawiera mnóstwo składników odżywczych, głównie przeciwutleniaczy. W ich skład wchodzi witamina A, witamina C oraz likopen, który pomaga neutralizować wolne rodniki. By przygotować arbuza do użycia w koktajlu NutriBlast, obetnij skórę i pozbądź się pestek.

  • Truskawki

    Ten słodki przysmak naładowany jest fenolami o dzianiu antyrakowym, przeciwzapalnym i chroniącym serce. Truskawki mają bardzo uniwersalny smak i pasują do wielu innych smaków, co czyni je idealnym dodatkiem do koktajlu NutriBlast. Dokładnie opłukaj i oderwij szypułki przed dodaniem do koktajlu.

  • Nasiona chia

    To nasiono Majów zawiera piorunująca mieszankę białka, węglowodanów, tłuszczów i błonnika, i jest idealnym sposobem na podniesienie energii! Są również bogate w kwasy omega-3 i omega-6, które pomagają regulować poziom cukru we krwi i spowalniają trawienie węglowodanów. Oprócz tego, nasiona chia są dobrym źródłem żelaza, wapnia i cynku. Te malutkie nasiona maja wszystko!

  • Limonka

    Łatwo wprowadzić limonkę do diety, a jako że przynosi ona wiele korzyści dla zdrowia, nie ma powodu, dla którego nie warto jej spożywać codziennie! Od pielęgnacji skóry po zdrowie oczu (witamina C i przeciwutleniacze zawarte w limonce pomagają zwalczyć starzenie się oczu i degenerację plamki żółtej), możesz mieć pewność, że zażywając dzienną dawkę limonki i wyciskając sok do szklanki wody robisz coś dobrego dla twojego organizmu.

  • Mleko migdałowe

    Zamienniki dla produktów mlecznych wyrastają jak grzyby po deszczu. Mleko migdałowe jest drugie, po mleku sojowym, pod względem popularności. Zawiera mniej kalorii i 50% więcej wapnia niż mleko krowie. Nie ma w nim laktozy ani kazeiny, choć powinni go unikać ludzie z alergiami na orzechy.  

Top