Schudnij

Czekoladowo-truskawkowy przysmak

Czekoladowo-truskawkowy przysmak

Zobacz licznik : 1095

Poszukujesz deseru, po którym nie będziesz mieć wyrzutów sumienia? Ten pyszny truksawkowo-kakaowy koktajl jest słodki, prosty i przede wszystkim zdrowy! W przeciwieństwie do energii uzyskanej po spożyciu kupnych, słodzonych deserów, bogate w przeciwutleniacze kakao da Ci zastrzyk energii, który utrzyma Cię na nogach cały dzień.

Składniki

Instrukcje

  • Szpinak

    Może nie będziesz po nim dokładnie jak Popeye, ale szpinak z pewnością dostarczy ci solidną dawkę składników odżywczych. W jego delikatnych, pysznych liściach zawarte są redukujące ciśnienie krwi białka zwane peptydami, zwalczające raka fitoskładniki i budujące kości cząsteczki witaminy K.

  • Truskawki

    Ten słodki przysmak naładowany jest fenolami o dzianiu antyrakowym, przeciwzapalnym i chroniącym serce. Truskawki mają bardzo uniwersalny smak i pasują do wielu innych smaków, co czyni je idealnym dodatkiem do koktajlu NutriBlast. Dokładnie opłukaj i oderwij szypułki przed dodaniem do koktajlu.

  • Daktyl

    Daktyle to często słodki dodatek do deserów i batoników. Zawierają węglowodany – cukry – co czyni je doskonałym źródłem łatwo dostępnej energii (idealnym dla sportowców). Daktyle nie tylko dosłodzą Twój koktajl NutriBlast, lecz także dostarczą błonnika i potasu, kolejnych składników istotnych dla sportowców, zapobiegających skurczom mięśni.

  • Kakao

    To superjedzenie Majów to czekolada w najczystszej formie. Kakaowiec to naturalny sposób numer jeden na utratę wagi i zastrzyk energii. Surowy kakaowiec wspomaga pracę serca i zawiera największe stężenie przeciwutleniaczy ze wszystkich pokarmów na świecie! Pomaga regulować poziom cukru we krwi i dotlenia krew. Kakao jest wyjątkowo bogate w magnez, chrom, żelazo, mangan, fosfor, cynk i miedź.

  • Kostki lodu

    Tak, NutriBlast poradzi sobie z lodem! Żeby mieć pewność, że zrobisz możliwie najlepszy koktajl, do przygotowania kostek lodu używaj filtrowanej wody. Jeśli używasz dużych kostek, włóż je jako ostatnie do naczynia, żeby były pierwsze w kolejności do mielenia przez ostrze. Użyj najpierw funkcji impulsów, żeby je posiekać, a potem ustaw na tryb stały (hold), żeby przygotować schłodzony, gęsty i smaczny NutriBlast.

  • Mleko migdałowe

    Zamienniki dla produktów mlecznych wyrastają jak grzyby po deszczu. Mleko migdałowe jest drugie, po mleku sojowym, pod względem popularności. Zawiera mniej kalorii i 50% więcej wapnia niż mleko krowie. Nie ma w nim laktozy ani kazeiny, choć powinni go unikać ludzie z alergiami na orzechy.  

Top