Schudnij

Ale brzoskwinia!

Ale brzoskwinia!

Zobacz licznik : 750

Znajdź chwilę na ten aksamitny, bogaty w przeciwutleniacze i witaminy Nutriblast. Wystarczy wyjąć pestki z brzoskwini i zmieszać ją z pysznymi jagodami, ziarnami owsa, zdrowym szpinakiem oraz słodkim cynamonem aby uzyskać smakowitą przekąskę.

Składniki

Instrukcje

Dodaj wszystkie składniki do wysokiego kielicha i mieszaj przez 30 sekund, dopóki nie uzyskasz gładkiej jednolitej konsystencji.

  • Szpinak

    Może nie będziesz po nim dokładnie jak Popeye, ale szpinak z pewnością dostarczy ci solidną dawkę składników odżywczych. W jego delikatnych, pysznych liściach zawarte są redukujące ciśnienie krwi białka zwane peptydami, zwalczające raka fitoskładniki i budujące kości cząsteczki witaminy K.

  • Jagody

    Mieszanki jagód zazwyczaj kupuje się mrożone, a zawartość składników odżywczych zależy od rodzajów jagód znajdujących się w paczce. Jagody zazwyczaj zawierają fitochemikalia i flawonoidy, które dają im wyraźne barwy, jak również zapobiegają niektórym odmianom raka. Truskawki i czarne jagody są bogate w witaminę C.

  • Brzoskwinia

    Soczyste, jędrne brzoskwinie pełne są witaminy C, beta-karotenu i przeciwutleniaczy. Szybko dołączają do grona zazwyczaj fioletowych superowoców bogatych w przeciwutleniacze. Przygotowując je do ekstrakcji, dobrze je opłucz, przekrój na połówki i wyciągnij pestkę. Nie ma potrzeby obierania skórki, szczególnie jeśli wybierzesz brzoskwinie ekologiczne.

  • Owies

    Niektóre gatunki owsa, jak np. jęczmień, zawierają specjalny błonnik zwany betaglukanem, który efektywnie obniża poziom cholesterolu. Zboża takie jak owies powodują zwiększenie spożycia przeciwutleniaczy i pomagają regulować poziom cukru we krwi – świetny mechanizm chroniący przed cukrzycą typu 2. Czy wiesz, że owsa używa się jako naturalnego roztworu przeciw swędzeniu?

  • Cynamon

    Odrobina cynamonu dosłodzi twój koktajl NutriBlast bez dodatku cukru! Cynamon posiada jednak wiele innych pożądanych właściwości. Na przykład wiadomo o nim, że jest przeciwutleniaczem, zapobiega cukrzycy, łagodzi stany zapalne i wzdęcia.

  • Mleko migdałowe

    Zamienniki dla produktów mlecznych wyrastają jak grzyby po deszczu. Mleko migdałowe jest drugie, po mleku sojowym, pod względem popularności. Zawiera mniej kalorii i 50% więcej wapnia niż mleko krowie. Nie ma w nim laktozy ani kazeiny, choć powinni go unikać ludzie z alergiami na orzechy.  

Top