Oczyść się

Świąteczny NutriBlast detoksykujący

Świąteczny NutriBlast detoksykujący

Zobacz licznik : 925

Jako że święta już za nami i wszyscy goście pojechali, pora wrócić na właściwy tor. Czyli powitać na nowo owoce, warzywa i dużo ćwiczeń. Rozpoczynamy „świąteczny detoks”. Zawsze jednak pozostaje to samo dręczące pytanie: co zrobię ze wszystkimi ciastkami i wypiekami? Co z resztkami słodyczy, deserów, szampanem? Przyrządzaj ten koktajl co rano przez trzy dni, a z przyjemnością zauważysz, że Twoje trawienie wraca do normy. Nie będziesz mieć również ochoty na świąteczne łakocie.

Składniki

Instrukcje

  • Ogórek

    Składający się w 96% z wody ogórek jest jednym z najbardziej nawodniających warzyw, jakie możesz dodać do koktajlu NutriBlast. Wysoka zawartość wody jest doskonała dla skóry, odtruwa, a nawet zwalcza raka.

  • Ananas

    Jeden kubek słodkiego, odświeżającego ananasa dostarcza 76,5% dziennej zalecanej dawki manganu, minerału niezbędnego dla produkcji energii i przeciwutleniaczy. Ananas zawiera również witaminę C, która wzmacnia odporność. Poza tym, ananas łagodzi trawienie i działa przeciwzapalnie.

  • Jabłko

    Uważa się, że bogate w przeciwulteniacze jabłka zwalczają wiele rodzajów nowotworów i mogą być kluczem, dzięki któremu unikniesz wizyt u lekarza. Są również pomocne w zwalczaniu chorób serca, przyrostu masy i wysokiego cholesterolu. Błonnik zawarty w jabłkach jest bardzo ważny przy zapobieganiu wchłaniania zwrotnego cholesterolu.

  • Sok z cytryny

    Bądź gotów się wykrzywić! Sok z cytryny może pozostawić kwaśny smak w twoich ustach, ale może tez pomóc ci schudnąć i wyleczyć ból gardła — i nie mówimy tu o szalonym cytrynowym oczyszczaniu organizmu! Sok z cytryny zawiera pektyny — rozpuszczalny błonnik, który jak wykazano pomaga w odchudzaniu.

  • Szpinak

    Może nie będziesz po nim dokładnie jak Popeye, ale szpinak z pewnością dostarczy ci solidną dawkę składników odżywczych. W jego delikatnych, pysznych liściach zawarte są redukujące ciśnienie krwi białka zwane peptydami, zwalczające raka fitoskładniki i budujące kości cząsteczki witaminy K.

  • Awokado

    Bogate w witaminy i minerały awokado jest często postrzegane jako jedzenie idealne. Każde awokado zawiera aż 4 gramy białka; to więcej niż w jakimkolwiek innym owocu! Dodatkowo awokado zawiera największe wśród owoców stężenie tłuszczów jednonienasyconych, związków, które są niezbędne do zdrowego rozwoju mózgu. Żeby dodać awokado do koktajlu, przetnij je na pół, przekręć połówki, żeby się rozdzieliły, usuń pestkę i wyskrob zielony miąższ.

  • Migdały

    Chrupiące i pełne aromatu migdały są bogate w tłuszcze jednonienasycone, które mogą pomóc obniżyć ryzyko zachorowania na serce do 30%, gdy są zawarte w diecie. Zawierają też dużo dobrego dla serca magnezu i potas, który reguluje ciśnienie krwi. Surowe łuskane migdały to świetny dodatek do każdego koktajlu!

  • Kostki lodu

    Tak, NutriBlast poradzi sobie z lodem! Żeby mieć pewność, że zrobisz możliwie najlepszy koktajl, do przygotowania kostek lodu używaj filtrowanej wody. Jeśli używasz dużych kostek, włóż je jako ostatnie do naczynia, żeby były pierwsze w kolejności do mielenia przez ostrze. Użyj najpierw funkcji impulsów, żeby je posiekać, a potem ustaw na tryb stały (hold), żeby przygotować schłodzony, gęsty i smaczny NutriBlast.

  • Woda do poziomu max

    Aby przygotować płynny koktajl NutriBlast, musisz dodać ciekły składnik. Woda jest przeważnie neutralna w smaku i nie dodaje kalorii. Na naszej planecie woda jest najlepszym sposobem, by nawodnić organizm. Wielu z nas jest odwonionych, nie zdając sobie z tego sprawy.

Top