Bądź szczęśliwy

Zupa dyniowa z curry i mleczkiem kokosowym

Zupa dyniowa z curry i mleczkiem kokosowym

Zobacz licznik : 732

Ciepła miska dyniowej zupy z curry i mleka kokosowego to strzał w dziesiątkę! Szybkie i łatwe, z niewielką ilością składników i szybkiego w przygotowanie. SouperBlast jest wypełniona przeciwutleniaczami, które pomagają zwalczać stany zapalne i zmniejszać ból związany z zapaleniem. Ta zupa jest nie tylko zdrowa i dobra dla twojego organizmu, ale jest też przepyszna. Spróbuj a nie pożałujesz!

Składniki

Instrukcje

Jeśli pieczesz dynię: Potnij dynię na duże kawałki i skrop oliwą z oliwek i solą. Wymieszaj. Umieścić na blasze i piecz w 180 stopniach w piekarniku przez około 15-20 minut lub do momentu aż będzie odpowiednio miękka. Pozostaw do ostygnięcia i obierz ze skóry. Wszystkie składniki dodaj do kielicha do przygotowywania Zup (SouperBlast), przykręć ostrze i włącz NutriBullet Rx na program podgrzewania. Smacznego!

  • Olej kokosowy

    Kiedyś odradzano spożywania oleju kokosowego przez jego wysoką zawartość tłuszczów nasyconych, jednak dziś uważany jest on za super pożywienie. Co się zmieniło? Kokos nie, ale rozwój nauki tak. Wiemy już, że tłuszcze znajdujące się w oleju kokosowym to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, mniejsze od długołańcuchowych kwasów tłuszczowych, co oznacza, że nasz organizm łatwiej może zamienić je w energię.

  • Cebula

    Cebule zawierają fitochemikalia zwane flawonoidami, które pomagają witaminie C wpływać na organizm i zmniejszają stany zapalne. Cebule, podobne do czosnku (nie tylko w sile i trwałości zapachu), zawierają zaskakująco dużą ilość błonnika i zdrowych związków siarkowych.

  • Jabłko

    Uważa się, że bogate w przeciwulteniacze jabłka zwalczają wiele rodzajów nowotworów i mogą być kluczem, dzięki któremu unikniesz wizyt u lekarza. Są również pomocne w zwalczaniu chorób serca, przyrostu masy i wysokiego cholesterolu. Błonnik zawarty w jabłkach jest bardzo ważny przy zapobieganiu wchłaniania zwrotnego cholesterolu.

  • Czosnek

    Chemicy od dawna próbują odkryć tajemnicę przeciwutleniających mocy czosnku, ale dopiero niedawno stwierdzono, że wiele jego właściwości zdrowotnych bierze się z allicyny, związku, który daje mu aromat i smak. To oznacza niesamowitą siłę zwalczającą wolne rodniki.

  • Gałka muszkatołowa

    Gałka muszkatołowa, przyprawa „świąteczna", jest kolejnym ważnym źródłem przeciwutleniaczy. Olejki eteryczne są odpowiedzialne za jej właściwości lecznicze i afrodyzjakalne. Terapeutycznie stosuje się ją jako środek grzybobójczy, antydepresyjny i jako stymulant układu trawienia. W tej potężnej przyprawie można znaleźć takie minerały jak miedź, potas, wapń, żelazo, cynk i magnez.

  • Mleczko kokosowe

    Napój z mleczka kokosowego różni się od gęstego mleczka kokosowego sprzedawanego w puszkach, z mniejszą ilością kalorii i tłuszczów. Tłuszcze kokosowe to przeważnie tłuszcze nasycone, które nie cieszą się obecnie dobrą opinią.

  • Sól morska

    Produkowana poprzez odparowanie wody morskiej, uważa się powszechnie, że sól morska jest zdrowszą alternatywą dla zwykłej soli, chociaż ich skład chemiczny jest taki sam. Proces ten pozostawia jednak pewne minerały, których nie zawiera zwykła sól, zmieniając kolor i smak.

Top