W upalny letni dzień, nic nie orzeźwi Cię bardziej niż pyszne, zimne owoce w postaci energetycznego koktajlu NutriBlast! Wybierz najbardziej dorodne owoce sezonowe i skomponuj z nich ulubiony NutriBlast. To prawdziwy smak i zapach lata!
Może nie będziesz po nim dokładnie jak Popeye, ale szpinak z pewnością dostarczy ci solidną dawkę składników odżywczych. W jego delikatnych, pysznych liściach zawarte są redukujące ciśnienie krwi białka zwane peptydami, zwalczające raka fitoskładniki i budujące kości cząsteczki witaminy K.
Banan
Banany są łatwe w trawieniu i zawierają potas, błonnik, mangan i witaminę C, dzięki czemu są świetne dla dzieci oraz dla osób w trakcie rekonwalescencji. Ułatwiają zasypianie i wspierają działanie układu odpornościowego, a także wpływają na utrzymanie właściwego poziomu wapnia w organizmie.
Arbuz
Chociaż 92% arbuza to woda, pozostałe 8% zawiera mnóstwo składników odżywczych, głównie przeciwutleniaczy. W ich skład wchodzi witamina A, witamina C oraz likopen, który pomaga neutralizować wolne rodniki. By przygotować arbuza do użycia w koktajlu NutriBlast, obetnij skórę i pozbądź się pestek.
Truskawki
Ten słodki przysmak naładowany jest fenolami o dzianiu antyrakowym, przeciwzapalnym i chroniącym serce. Truskawki mają bardzo uniwersalny smak i pasują do wielu innych smaków, co czyni je idealnym dodatkiem do koktajlu NutriBlast. Dokładnie opłukaj i oderwij szypułki przed dodaniem do koktajlu.
Nasiona chia
To nasiono Majów zawiera piorunująca mieszankę białka, węglowodanów, tłuszczów i błonnika, i jest idealnym sposobem na podniesienie energii! Są również bogate w kwasy omega-3 i omega-6, które pomagają regulować poziom cukru we krwi i spowalniają trawienie węglowodanów. Oprócz tego, nasiona chia są dobrym źródłem żelaza, wapnia i cynku. Te malutkie nasiona maja wszystko!
Sok z limonki
Ach, nie ma niczego lepszego od świeżo wyciśniętego soku z limonki! Limonka, słodki kuzyn cytryny, często używana jest do robienia salsy lub do pokropienia sałatki, ale możesz też dodać trochę soku z limonki jako pyszny dodatek do każdego koktajlu.
Mleko migdałowe
Zamienniki dla produktów mlecznych wyrastają jak grzyby po deszczu. Mleko migdałowe jest drugie, po mleku sojowym, pod względem popularności. Zawiera mniej kalorii i 50% więcej wapnia niż mleko krowie. Nie ma w nim laktozy ani kazeiny, choć powinni go unikać ludzie z alergiami na orzechy.