Bądź szczęśliwy

Aksamitny krem z dyni

Aksamitny krem z dyni

Zobacz licznik : 860

Zapewne mimo sezonu nie znajdziecie w żadnej ze znanych sieciówek kawy latte o smaku dyniowym, ale o naszym ulubionym jesiennym warzywie nie należy zapominać. Nie ma to jak przyjemność jedzenia ciepłej zupy z pieczonej dyni w jesienne wieczory. Aksamitnie gładki krem wypełniony jest mnóstwem składników odżywczych, aby pomóc naszemu układowi immunologicznemu walczyć z chorobą.

Składniki

Instrukcje

1. W dużym garnku rozgrzej oliwę i na wolnym ogniu podsmaż cebulę aż będzie szkliste (5-7 min.)

2. Pokrój obraną i wypestkowaną dynię w kostkę. Dodaj dynię i szalotki na patelnię i dopraw solą i pieprzem.

3. Dodaj bulion drobiowy i gotuj przez ok. 20 min, aż dynia będzie miękka.

4. Wszystko przelej do miski i poczekaj aż trochę przestygnie. Następnie przełóż składniki do wysokiego kielicha NutriBullet Rx przeznaczonego do podgrzewania. Zblenduj i podgrzej.

5. Smacznego! :)

  • Dynia

    Dynia należy do rodziny dyniowatych, wraz z innymi pysznymi owocami, takimi jak arbuz, melon kantalupa i kabaczek. Gotowana czy na surowo, nadaje się nie tylko na Halloween! Surowa dynia ma niewiele kalorii i jest bogata w cynk, żelazo i błonnik. Ma również wiele witaminy C i beta-karotenu i pomaga zwalczać zanik mięśni.

  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia extra virgin

    Oliwa z oliwek Extra Virgin wyróżnia się spośród innych dzięki swoim właściwościom zdrowotnym. Posiada unikalną kombinacją tłuszczów jednonienasyconych, polifenoli i fitosteroli, które gdy występują razem obniżają zły cholesterol, poziomy glikemiczne i zmniejszają ryzyko zachorowania na nadciśnienie tętnicze. 

Top